Orienteringslaget Trollelg

Sommerløpene i Nord-Østerdal

Anders Lauglo

Anders Lauglo

En liten, men meget rutinert gruppe fra Trollelg, deltok i helga på Sommerløpene i Nord Østerdal. Mellomdistansene gikk i Folldal og Savalen, og et langløp på Kvikne. Sommeren slo til alle dagene, og østerdalsmyggen digget ikke trønderblod, så rammebetingelsene for gode prestasjoner var optimale.

I Folldalen var det som å løpe i våt kramsnø. Reinsmosen sugde kreftene ut av frasparket. Ellers ble vi «velsignet» med et par durabelige motbakker, – rett opp sandmæler hvor også hendene kom til nytte for å supplere framdriften, – jeg hadde så nær sagt oppdriften. Når det stiger med 11 og 10 koter på hhv 7 og 9 mm kart, er det bratt! På toppen buler pulsklokka av påkjenningen. Men for all del, det var fint o-terreng og krevende løyper. Anders L (3 ) og Bjørn og Anne L B (7 ) fikk best uttelling av våre.

 

På Savalen ble det en kjempefin dag, også her med krevende løyper, og denne gangen også med god løpbarhet. Ypperlig o-terreng med mange løypetraseer og fine postdetaljer. Men her kom også bommene. På to strekk hvor referenten brukte 1.00 og 1.10, fikk to av konkurrentene notert strekktider på hhv 8.16 og 9.41. Jeg skal ikke være ufin og nevne navn. Frode S (4 ) gjorde det best av våre, – han går sjelden på de store smellene.

 

På søndag var det langløyper med jaktstart på Kvikne. Igjen var det fine og krevende løyper, men løpbarheten var stedvis lav pga dvergbjørk-kjerr og høye tuer. For gamle gubber med lavt lortfall og redusert skrittlengde ble dette en utfordring. Når man så hadde lagt inn en «hoppbakke opp» (13 koter på 1o mm kart) som mørning, var man så kortpustet på toppen at selv banningen uteble. Men moro var det læll!

 

Om ryktet hadde gått i byen om behov for forsterkninger vet jeg ikke, men til Kvikne kom også Henry S i alle fall. I løpet av dagen fikk han konstatert at forbedringspotensialet fortsatt er levende. Bare Anders L (3) og Øistein Å (4) fullførte alle tre dagene. Med bare to fullførte fra Trollelg, – to også fra BUL-Tromsø -, er vel det i dårligste laget, Trollelg, – også nå da, når vi stiller med splitter ny vimpel for å markere styrke på samlingsplass! Freidig hadde med fem ganger så mange som oss.

 

Sluttsats: en fin helg i Nord Østerdalen, men vi skulle gjerne vært flere fra Trollelg. Og ellers et artig poeng: Anders L og kona Randi feiret gullbryllupsdag på lørdag. Anders feiret med å bli beste Trollelg, og vi andre sluttet oss til feiringen med en bedre middag på Savalen på lørdagskvelden. Jeg konstaterte ved selvsyn at Anders bl a spiste rømmegrøt med lettsaltet torsk (i samme tallerken). Det skulle være slik på disse trakter. Gratulerer!

 

08. juli 2013 by Øistein Åsmul
Categories: Reportasje |

Legg inn en kommentar