Orienteringslaget Trollelg

Våre nesten utrolige gubbetreninger fortsetter!

DSC_0031-001DSC_0032-002

«Neue Drontheim»

Denne gangen gikk traseen 8,4km rundt nede på Leinstrandøra under igjen kyndig veiledning av Anders, Harald og Øistein som alle bidro med svært interessant stoff fra krigshistorien her nede hvor vennene Hitler og Speer hadde voldsomme utbyggingsplaner for en by med flyplass og det hele.  Hitler planla å bygge 55.000 hus og leiligheter for 250.000 tyskere her utenfor Trondheim som da hadde omtrent 50.000 innbyggere som «rasemessig var midt i blinken for tyskerne». Leilighetene skulle bygges oppover den solfylte Ringvål lia, resten nede på øra.  Betongfundamenter av en mur som skulle verne mot sabotasje fra sjøen kan fortsatt sees utenfor Øysand langs vegen. Og OBS OBS til dagens temmelig smålåtne vegbyggere; – det skulle bygges en firefelts motorveg herfra til Berlin!

Ett minnemonument besøkte vi her også av drepte jugoslaviske partisaner som senere ble flyttet herfra opp til Havstein krigskirkegård.  Litt av den nærmere historien passerte vi ved gården hvor skøytesprinteren Grunde Njøs vokste opp.

Vi gubbene føler oss nok utrolig priviligerte, – og ønsker at flere får oppleve våre svært sosiale og læringsrike treningsturer utover våren.  Bli med da vel på tirsdager kl 10.01 fra Skogly!

Her kan du selv lese nærmere om «Neue Drontheim»                                                                                                                                                           http://www.dagbladet.no/magasinet/2005/05/19/432133.html

12. februar 2015 by Egil Repvik
Categories: Generelt |

One Comment

  1. Jeg ser i andre linje, første avsnitt; «vennene» H&S; kan misforståes men personkjennskapen rangeres foran det gramatikalske.

Legg inn en kommentar