Orienteringslaget Trollelg

En av OL Trollelgs grunnleggere, Jarle Kregnes er død, 84 år gammel

«O-LAGET Trollelg» BLIR TIL

Søndag 13 januar 1957 hadde de ventet på. Med spenning. Forventning Endelig skal planen settes ut i livet. De vet at krefter vil stritte imot. Sterke krefter med anseelse og respekt i lokalmiljøet.  Karer med tyngde i idrettsmiljøet i Heimdalsområdet. Men det blir ikke snakk om å la seg overtale.  Eller la seg stoppe. Tiden er der for å danne et eget idrettslag der orienteringssporten har all fokus.  En etter en kommer de.  Fra Klæbu og fra Leinstrand.  Fra Byneset.  Fra Heimdal og Tiller.  De benker seg rundt langbordet i herredsstyresalen i Tiller Kommunelokale.  Stemningen er spent.   Praten litt anspent.  Men i en tone av optimisme.

Klokka blir fire. Da er 19 personer benket rundt langbordet.  Jarle Kregnes hever stemmen og tar ordet.  Det blir stille.  Møtet er satt.

«Da vil jeg ønske alle velkommen.  Jeg er bedt om, og har påtatt meg oppgaven å lede dette møtet som er kommet istand med den hensikt å stifte en ny idrettsklubb som kun skal ha orientering på programmet.  Jeg går ut ifra at alle er kjent med møtets saksliste etter innbydelsen som er sendt ut. Er det noen innvendinger?»

Jarle ser ut over forsamlingen.  Litt rasling med papiret. Litt småmumling, så ber Otto Gråbræk, formann i Heimdal Idrettsforening om ordet.

10. mai 2016 by Egil Repvik
Categories: Generelt |

Legg inn en kommentar