Orienteringslaget Trollelg

Sterkt minne fra MOC 2017; – Savelli, Nick Manfredi’s fødeby

Jeg «bøyer meg i støvet» for hvor dyktige PWT-Travel er til å arrangere unike o-reiser rundt omkring i verden.  Slike reiser anbefales virkelig. I mitt O-pass står det at jeg hittil har løpt o-løp i 44 land rundt omkring i verden, hvor de fleste sammen med Jørgen Mårtensson & co.  (Han har forresten rundt 170 land i sitt o-pass; – så jeg er altså bare en «skårunge»)

Denne gangen hadde de sett seg ut Savelli; – en liten fjellby, «langt, langt ut i huttiheita» Hvorfor her egentlig?  Jo; – fordi dette er fødebyen til musikeren Nick Manfredi som har skrevet flere flotte sanger om orientering, (sjekk disse på Spotify!)   Året før hadde Clas Niederborn vært på synfaring og konstruert et splitter nytt og svært detaljert bykart, – ene og alene for denne dagen som ble en fantastisk festdag for bittelille Savelli.

Tre fulle busser av «gale o-løpere» rullet inn i de svært trange «gatene» (les smug).  Skolen var stengt,  Røde Kors og politi (til og med bevæpnet med pistoler) stilte virkelig mannssterkt opp; – dette skulle virkelig markeres!

Gjett om jeg som aller førstemann ut ble møtt med tilrop og jubel i smugene i denne svært krevende o-løypa! (se kartet over)

Tenk for en opplevelse at deres eget bysbarn; – den berømte musikeren Nick Manfredi var kommet tilbake fra Canada sammen med 150 o-løpere for å feire fødselsdagen sin og holde en feiende flott konsert her hos oss i Savelli!

Språkvansker?  Pyttsann; – her gikk det unna med smil og latter, og ordførerens lange tale var sikkert nok veldig god.

Etter en feiende flott festdag var det på tide å vende nesene våre hjem til hotellet med omtrent 300 km kronglete veier foran oss. (dvs totalt 60 mil buss denne dagen)  Tre politibiler med blålys eskorterte oss smilende ut gjennom smugene og et godt stykke videre på «selbuskogvegene»

Hjertelig takk til PWT, byen Savelli og Nick Manfredi for en uforglemmelig dag!

22. mars 2017 by Egil Repvik
Categories: Generelt |

Legg inn en kommentar