Orienteringslaget Trollelg

Vinterens nest siste gubbetrening før påske

 

Denne gangen tok Anders oss gjennom enda et for oss ukjent område på Byneset, og som alltid krydret med faktahistorikk, barndomsopplevelser og masse humor.  Ned gjennom Brålia forbi hjemgården og ned til fjorden hvor vi fulgte strandlinja utover.  Vi passerte «Lebesby» hvor noen familier fra Finnmark ble plassert da tyskerne brukte «den brente jord’s» taktikk i 1944, – en forlatt amerikansk «police car» fastkjørt på jordet hos Per Brå, og kom oss etterhvert bort til det andre naturvernområdet, nemlig «Apoteket» her ute.  Her på den lille gården «nedremule» bodde og drev «Jacob apoteket» på 1800 tallet.  Det ble dyrket forskjellige urter oppi denne fruktbare lia, og mestepart av transporten gikk jo sjøverts den gangen.

Og hva så med treningsutbyttet?  Det sosiale er jo så klart aller viktigst for oss gubbene, men det ble da knappe 8km, 240 meter stigning og 620 kalorier ut av det også.  Slettes ikke verst og takk igjen til Anders!

28. mars 2017 by Egil Repvik
Categories: Generelt |

Legg inn en kommentar