Orienteringslaget Trollelg

Jukola

Endelig kom vi oss til Jukola igjen, første gang siden 2019! I år også med lag i Venla, som må være lenge siden sist. Forrige helg tok 10 elger turen østover til Finland og Porvoo/Borgå like øst for Helsinki. Nydelig vær og litt vel varmt, spesielt for damene som sprang på dagtid. Det var også krevende terreng for de som er vant til å orientere på høydekurver.

Venla-laget besto av Frida, Sigrid og Kristin Haugskott og Marit Schmid. Alle løp jevne og gode etapper og ble nr. 213 av over 1500 lag! En god debut for tre av løperne som løp Jukola for første gang.

Laget i Jukola-stafetten besto av Hallvard Seim Grøvlen, Bent Halvorsen, Olav Remmen, Sigrid Haugskott, Tommy Schmid, Lars Klemetsaune og Jan Schmid. I og med at vi ikke stilte i fjor, startet vi langt bak i feltet som nr. 760. Likevel klarte Hallvard å løpe seg opp til 6. plass på første meldepost (som også var 1. post)! Etter det ble det litt bomming. Spesielt uheldig var Bent Halvorsen på 2. etappe som bommet kanskje mer enn han noen gang hadde gjort. På de neste etappene plukket vi noen hundre plasser og endte opp som nr. 353. Ikke det vi hadde drømt om, men realiteten er at vi hadde et svakere lag enn tidligere og må hjem å trene. Imponerende av Sigrid som løper gode etapper på BÅDE Venla og Jukola!

Deretter ble det en lang tur hjem for slitne elger. Vi var alle enige om at det hadde vært en veldig hyggelig tur (også for Bent som glemte telefonen sin hjemme og sølte øl i hele sekken sin på hjemturen 🙂 ). Vi ser fram mot neste år i Vaasa, der vi håper at enda flere elger blir med!

Foto: Kristin Haugskott.

23. juni 2023 by Olav Remmen
Categories: Generelt |

Legg inn en kommentar