Orienteringslaget Trollelg

Veteranmesterskapet i Sestriere 2013; – kanskje ikke akkurat Trollelgs aller største premiehøst?

Fasiten dette året ble nok dessverre ingen pallplasseringer for Trollelg; – den lille fattige trøsta får være at Trøndelag ihvertfall markerte seg med tre verdensmestere i lang ved Torid Kvaal, Roar Forbord  og Anton Bjartnes.

Men hvilke fabelaktige opplevelser vi fikk der nede i alpene!  De aller tøffeste av oss dro nedover en uke tidligere for å oppleve de ville Dolomittene og få høydetrening i opptil 3000meters høyde; – sjekk det bildet ved Bambergerhütte!

Ett eller annet må jo tydeligvis ha klikket siden toppresultatene uteble; – forstå det den som kan:

– At Paul ikke greidde å gjenta fjorårets gull skyldtes muligens at han ble friskmeldt bare to dager før avreise, – og kanskje iveren tok overhånd da han tok igjen årets verdensmester POBengtsson med to minutter under selve finalen?

Uplassert ble det ihvertfall.

– At Jon Arne ble kjørt med blålys til sykehuset etter å ha pådratt seg en kraftig strekkskade rett utenfor hotellet vårt gjorde også ham uplassert.

I år gikk deltakelsen ned med omtrent 1.000 deltakere til 2.900, noe som antakeligvis skyldtes «høydeskrekk» og respekt for tynn luft, – men kanskje også som følge av de utrivelig sterke nedgangstidene i Europa. 

Og stigninger ble det da jamen nok av, – eller hva synes dere om 190m stupbratt opp til start og deretter ytterligere240m stigning i løpet, – for så å avslutte med 450 meter knallbratt nedover til mål?

Dette var den første kvalifiseringsdagen, – mens den andre dagen i samme området hadde betydelig bedre løypelegging.  Ikke til å undres over kanskje at det fløy ett rykte om at den norske deltakeren i løypeleggerkomiteen skulle ha trukket seg i protest,        – men at IOF medlemmet overstyrte allikevel?

Finaledagen ble også i tøffeste laget og mange brøt/ble disket også her; dermed ble fasiten tilslutt at tilsammen 50 herrer av totalt 400 ble disket/brøt i klassen H65 bare for å trekke frem ett eksempel…..

Dermed har vi veteraner også opplevd masse i dette fantastiske fjell-landskapet med trivelige Italienere; – og nå er det på høy tid å se fremover til VM i Brasil til neste år og så deretter til «øppna landskap» i Gøteborg året deretter!

PS! det var jo ekstra artig at Hilde med hele familien deltok og dermed gjorde sitt til at gjennomsnittsalderen ikke økte med ett år hvert eneste år!  Vi veteranene håper jo på kraftig rekruttering fra alle over 35år i Trollelg og kommer med denne oppfordringen; HIV DERE MED I VETERANMESTERSKAPENE FREMOVER FOLKENS, DETTE ER MORO OG UNIKE FERIEOPPLEVELSER SOM ER FÅ FORUNT!

Med vennlig O-hilsen

EgilR 

14. august 2013 by Egil Repvik
Categories: Reportasje |

Legg inn en kommentar