Orienteringslaget Trollelg

Hovedløpet 2013 Sandefjord

Fire løpere fra Trollelg reiste på hovedløpssamling til Sandefjord i forrige helg, Malin, Olav, Brynjar og Hallvard. Avreise fredag morgen fra Værnes til Torp. Hele troppen fra Sør-Trøndelag var alt i alt 42 løpere og ledere.  Innkvartering for alle som deltok på o-landsleiren var på Sandefjord videregående skole.

Lørdag skulle det løpes sprint i Bugårdsparken. Et par timer før start var parken preget av lyn og torden med påfølgende kraftige regnskurer. Nedbøren ga seg før start, slik at løpet gikk med oppholdsvær og like forhold for alle. Malin var først av våre ut på sprinten og åpnet veldig bra, halvveis i løpet lå hun helt oppe på en 7. plass. Det ble noen mindre bommer etter hvert, Malin endte til slutt på en fin 16. plass.  I den eldste gutteklassen skulle resten av trollelgene til pers. Olav startet tidlig i sin klasse og lå helt oppe på 2. plass i det han løp i mål. Det ble noen spennende minutter for å se hva dette kunne holde til. Det kom noen løpere til som passerte Olav, men det ble en kjempebra  9. plass til slutt. Brynjar leverte også et meget flott løp med en 14. plass, bare 35 sekunder bak Olav. Brynjar hadde forøvrig dagens raskeste oppløp på friidrettstadion i spurtduell med en løper fra Modum. Både speaker og et engasjert publikum la merke til den duellen (se bilde). Hallvard hadde ikke helt dagen og ble disket pga feilstempling på første post.  Malin, Olav og Brynjar fikk alle premier for sine løp. Flott innsats.

Søndag var det klart for langdistanse, dagen startet med strålende vær. Løperne ble skysset puljevis med buss ut til arena i Marumskogen, noen kilometer sørvest for Sandefjord. Løpsterreng med tett skog, mange stier og bergknauser. Vanskelig terreng for løpere fra Trøndelag?  Ingen  åser, ikke ei  skikkelig blautmyr å bryne seg på. Malin slet tidlig i løpet og dro med seg problemene videre, det ble til slutt en 43. plass.  Brynjar var først ut av gutta og løp inn til en 27. plass. Hallvard startet bra, men fikk et par bommer midtveis i løpet. Han passerte publikumsposten inne på stadion på 21. plass. Avslutningen på løpet var meget bra noe som førte han opp på en 16. plass til slutt. Olav kom godt i gang på langdistansen og passerte publikumspost på arena på en niende plass. På første post etter passering inne på arena ble det en grov bom som førte han ned på en 23. plass. I motsetning til lørdagens sprint var Hallvard den eneste av Trollelgene som fikk premie på langdistansen.