Orienteringslaget Trollelg

Sørlandsgaloppen

Foto: Jørgen Frøyd

I helgen tok Hallvard og Olav turen til Larvik for å delta på sørlandsgaloppen. Galoppen bestod av fire etapper, fordelt på to forskjellige arenaer. Den første etappen var det duket for sprint, i et krevende kystterreng på Stavern. Sprinten var preget av berg, stup og tett skog, som gjorde det veldig vanskelig. Jeg tørr å påstå at ingen gikk gjennom denne løypa uten bom. Bom ble det også på Hallvard og Olav, og begge var en smule misfornøyd i etterkant. Plasseringene ble 10. på Hallvard og 14. på Olav

Fredag ble vi møtt med et strålende vær på arena, som var den samme som dagen før. Nok en gang var det svært krevende, og kronglette i kystterrenget, på denne mellomdistansen. Det ble litt bomming på begge to denne dagen og, men det ble likevel en høyst godkjent 4. og 5. plass. Litt kjipt for Olav som bare var 22 sek bak Hallvard. Når en var kommet i mål var det bare å hoppe rett ut i havet, for å få kjølt seg ned i varmen. Det store samtaleemne etter løpet blant de fleste klassene, var om de hadde dratt inn i smuget. Dette smuget var en 50 cm bred ”gang” mellom to stup, som var sperret med en stor stein på midten. Denne steinen hadde man muligheten til å klatre over (og dermed få et fritt fall på kanskje 2-3 meter) eller klatre under, som ikke så spesielt bedre ut.

Den tredje dagen var det klart for langdistanse en ny arena, omringet av et mye mer lettløpt terreng. Kartet var nabokartet til hovedløpet 2013, så gutta fikk prøve seg på lignende terreng til årets høydepunkt. Hallvard gjennomførte et løp med lite bom, og var svært fornøyd med en andre plass. Olav var også bra fornøyd med sin 5. plass.

Siste dagen var det jaktstart. Hallvard startet som nummer 3, og hadde en god margin ned til Olav på 4. Men begge bommet allerede på første post, Olav en del mer enn Hallvard. Resten gikk sånn noenlunde greit for begge, bortsett fra at Hallvard hadde en stor bom på en av de siste postene. Heldigvis hadde han den marginen han hadde, og holdt tredjeplassen sin. Olav tapte en plass på sin bom på første, og ble nummer 5. Både Olav og Hallvard oppsummerte med at de var fornøyde med helga.

09. juli 2013 by Gjest
Categories: Reportasje |

Legg inn en kommentar