Orienteringslaget Trollelg

Trond Einar med suksess i Student VM

På den individuelle sprintdistansen ble det sølvmedalje til Trond Einar, kun 8 sek fra gullmedalje, som ble vunnet av Tim Robertson fra New Zealand. Tim og Trond Einar var langt foran de andre noe som tyder på at løpene deres var meget sterke. Det som er moro med sprintdistansen er at det er flere nasjoner som hevder seg, en trenger jo ikke krevende skogsterreng for å trene og konkurrere i sprint. Sprintdistansen har større internasjonal bredde enn skogdistansene. 10 av 12 individuelle medaljer i skog ble vunnet av løpere fra de nordiske landene mens på sprint var det 1 av 6 medaljer (sølvet til Trond Einar). Det er også langt flere nasjoner blant topp 10 i sprint enn i skog, så sprintøvelsen er bra for internasjonal orientering.

Trond Einar løp også 2 stafetter som resulterte i to femteplasser. Stafettløpene til Trond Einar var imponerende. I sprintstafetten hadde han nest beste etappetid men det som imponerte mest var skogstafetten hvor han hadde 5 beste tid, nest best av de norske, kun 14 sek. bak Håvard Haga. De siste 2 år har Trond Einar hatt kun 4 økter i skog, 2 konkurranser og 2 treninger. Konkurransene er NM stafett i fjor høst og nå stafetten i student VM.

De norske skogløperne forsynte seg grovt av medaljene og stemningen i den norske troppen var stor og Norge ble beste nasjon.

Men nå er det å vri til et knepp til og forberede seg til VM i Latvia, som arrangeres første uken i August.

22. juli 2018 by Per Einar Pedersli
Categories: Generelt |

Legg inn en kommentar