Orienteringslaget Trollelg

3 Dager Til Langdistansen i Junior-VM

1000807_478025512275408_1423959646_nJunior-VM starter med en langdistanse på mandag, og Trollelg har i år to løpere på start. Når var sist gang Trollelg i det hele  tatt hadde én løper på junior-VM? Dette er kjempegøy! Dessverre kan de ikke representere Trollelg, men må løpe med Norge på ryggen. Terrenget på langdistansen er veldig krevende, og kartet er ganske vanskelig å forstå. Kartutsnittet til høyre ble postet på Facebook av VM-arrangøren og viser et relevant langstrekk med veivalg. Utfordringen var å skrive opp veivalgene i rekkefølge fra raskest til tregest. Dere kan jo prøve dere selv! Skriv gjerne hva dere tror som en kommentar.

 

Dagen etter langdistansen er det kvalifisering til mellomdistansen som går på onsdagen. Så får de en hviledag før sprinten går på fredag, og stafetten på lørdag. Løperne våre kommer til å gi alt på alle løpene, men iallefall for Trond Einar så er det nok sprinten som står i fokus. Andreas er kanskje mer fokusert på langdistansen, men han har jo vist at han kan gjøre det knallbra på sprint også!

 

Arrangøren skriver at tracking og resultater vil bli sendt live på nett, mens det er kun stafetten som vil bli sendt live på TV. Vet ikke om det er tv-sending på nett eller hva det er, men resten av løpene blir sendt i ettertid.

Det er veldig lærerikt å følge med på GPS-tracking, selv om kanskje ikke våre løpere får GPS, kan man gjette hvilke veivalg som er raskest og se hvordan de løper. Å ta veivalg i slikt terreng er noe av det vanskeligste man kan gjøre, så dette er god trening!

 

Dere finner program, kart fra terrengene, liveresultater og mer snacks på hjemmesiden for junior-VM.

 

I tillegg kan det også nevnes at flere Trollelger sliter seg gjennom St. Olavsloppet i disse dager. Blant annet starter Hallvard Seim Grøvlien racet for Strindheim Elite i morgen. Andre elger som er observert på gateløpet er Brynjar Forseth (Byåsen IL), Johannes Svendsen (Strindheim Elite), Ove Baardsgaard (Strindheim Elite), Bård Nonstad (Rindal IL). Er det enda flere? Gjerne send meg en mail!

 

28. juni 2013 by Ove Baardsgaard
Categories: Generelt |

One Comment

  1. Jeg ville ha løpt til venstre på dette strekket!

Legg inn en kommentar